Op 13 november stond een wedstrijdbezoek bij onze partner FC Groningen gepland. Voordat onze groen-witte helden het veld betraden tegen de gasten van Fortuna Sittard hadden wij een speeddate event met Talent Group Groningen (TGG). TGG is de young professional tak van de FC Groningen Businessclub. Het speeddate event hield in dat er op een snelle maar vooral gezellige manier kennis met elkaar werd gemaakt door één op één gesprekken van 5 minuten met elkaar te houden. Dit onder het genot van een glas prosecco of jus d’orange. Veel gehoorde opmerking was ‘oh zijn de 5 minuten nu alweer voorbij’, wat de goede klik tussen de leden van TWG en TGG aangaf. Na vele leuke speeddates en nieuw gelegde contacten was het van de business lounge in de hoek van het stadion snel door naar onze business seats op de hoofdtribune van de Euroborg. De wedstrijd stond op het punt van beginnen…

Na nog snel een rondje bier te hebben gehaald bij de bar onze stoelen opzoeken. De luxe stoelen recht achter de bank van Fortuna vielen in de smaak. Helaas was de wedstrijd in de eerste helft vrij matig en waren er op de tribune vaak betere loopacties (richting bar) van de TWG’ers dan van de voetballers van FC Groningen op het veld. Totdat op slag van rust Pepi de score opende: 1-0 voor groen-wit! De Amerikaanse clubtopscoorder deed zijn bijnaam ‘El Tren’ weer eer aan, de stoomtrein die maar niet stopt met scoren.

Tijd voor de TWG’ers om bij te komen in de luxe business lounge van FC Groningen: kaasje, worstje, biertje en gezelligheid, dan vliegt de tijd. De spelers waren allang weer aan het voetballen toen de TWG’ers weer op hun plek zaten. De 2e helft leek eerst voorspoedig te voorlopen en een broodnodige overwinning voor de FC kwam steeds dichterbij.. totdat in de 78e minuut oud FC Groningen speler Gladon de 1-1 maakte. En niet veel later werd het zelfs 1-2, weer door die dekselse Gladon. De sfeer in het stadion sloeg om (uiteraard niet bij de aanwezig TWG’ers), de FC stond er voor de wedstrijd al slecht voor en een nederlaag tegen Fortuna zou helemaal dramatisch zijn. In blessuretijd leek FC Groningen echter toch nog een punt over te houden: 2-2! Kruger maakt zijn eerste doelpunt. Toch krijgt FC Groningen het nog voor elkaar om de wedstrijd te verliezen in de 95e minuut. Onder een groot fluitconcert en spreekoren verlaten de spelers het veld. Tijd voor TWG om te shinen in de 3e helft in de Business Lounge. De zure nederlaag van onze club werd weggespoeld met bier en de bruine fruitschaal. Door de vrolijke plaatjes van de DJ en de gezelligheid met TGG was de nederlaag gelukkig snel vergeten. Het dansen zorgde voor honger bij de TWG’ers waardoor de hamburgers bij Blokes extra goed smaakten en het einde betekende van een geslaagde zondag.

burst