Op donderdag 1 juni kwamen leden van TalentWeb Groningen samen met medewerkers van de Wetenschapswinkels van de Rijksuniversiteit Groningen bijeen in het gloednieuwe House of Connections. De reden voor het bezoek was dat de Wetenschapswinkels graag gebruik wilden maken van de kennis en het netwerk van de leden van TalentWeb.

 

Het House of Connections is gevestigd aan de Grote Markt in Groningen, in het voormalige V&D-gebouw. Het heeft als doel een open deur te zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in wetenschap, met als hoop dat de kloof tussen de universiteit en de samenleving iets kleiner wordt. Ook de Wetenschapswinkels zetten zich in voor dit doel. Ze doen dit door samen met vraagstellers (burgers, organisaties, bedrijven, etc.) wetenschappelijke projecten op te zetten om zo gezamenlijk wetenschappelijke antwoorden te vinden op vragen uit de maatschappij.

 

Maar hoe krijg je toegang tot dergelijke vragen? Vaak zijn het dezelfde mensen die de universiteit weten te vinden. Er zijn echter ook tal van instanties of individuen waar interessante wetenschappelijke vragen spelen, maar die niet bij de universiteit terechtkomen. Om erachter te komen hoe de Wetenschapswinkels de drempel van de universiteit kunnen verlagen, hebben ze aandachtig geluisterd naar de input van alle TalentWeb-leden. Het was een zeer vruchtbare brainstormsessie en de Wetenschapswinkels zijn blij met het resultaat.

Brainstorm met de Wetenschapswinkel